Bewoners én bezoekers voelen zich thuis in WZC A. Lacourt

In 2015 zetten het Sociaal Huis en Stad Oostende het licht op groen voor de verbouwing van WZC A. Lacourt. Momenteel is een nieuwe vleugel met 3 verdiepingen in aanbouw voor 78 bewoners. Bij de inrichting van het woonzorgcentrum gaat speciale aandacht naar de keuze van de zorgmeubelen… ook voor de cafetaria.

Aangepaste inrichting zorginstelling
De nieuwbouw is erop gericht het functioneren van de bewoners te ondersteunen en hun welbevinden en comfort te bevorderen. Iedereen moet er zich welkom en thuis voelen. Bewoners en bezoekers. Om die warme en uitnodigende omgeving te helpen creëren, werd beroep gedaan op Moments als expert in zorginrichting.

Comfortabele cafetaria
Vooral de bouw, de afwerking en inrichting van de cafetaria vroeg daarbij onze aandacht. Het doel van de projectmanager en het WZC was immers om er een sfeervolle ontmoetingsplaats in het woonzorgcentrum van te maken. Daarom selecteerden we kwalitatieve zorgmeubelen die naast een zorgfunctie ook vooral een comfortabele, esthetische en uitnodigende uitstraling moesten hebben. Het welzijn van de gebruiker, in al zijn aspecten, stond maximaal centraal.

Styling inbegrepen
Samen met Studio M van Moments werd bovendien grondig nagedacht over de volledige invulling van de ruimte. Naast de intekening en de kleurenstudie om het juiste meubilair op de juiste plaats te integreren, gaven we ook interieuradvies voor de bijpassende styling van de cafetaria. Onze inbreng ging dus heel wat verder dan het plaatsen van enkele stoelen en tafels. We ontwierpen de cafetaria van A tot Z en maakten er een gezellige ontmoetingsruimte van… voor bewoners, familie en vrienden.